Медициналық жабдықтар

Эндоскоптарды өңдеу және сақтау

Медициналық қызметкер жұмыс күні ішінде патогенді микроорганизмдердің таралуын болдырмау үшін қолдарын 25-тен 70 есеге дейін өңдеуі керек.

Өкінішке орай, қолды жиі өңдеу әрдайым дерлік тері проблемаларына әкеледі (тітіркену, қызару, аллергия) және нәтижесінде медициналық қызметкер өңдеудің қажетті мөлшерінен аулақ болуға тырысады, соңында ауруханаішілік инфекциялардың дамуына әкеледі.



Эпидемиология тұрғысынан қолды жуу және дезинфекциялау құралдарын дұрыс таңдау өте маңызды аспект болып табылады.

Сабында антисептикалық әсерге қол жеткізу үшін химиялық белсенді заттармен қатар, БЗ және табиғи қосылыстар ретінде қолданылуы мүмкін. Оларға: сүт қышқылы, лизоцим, лактулоза, дәрілік өсімдіктерді жиынтығы және т. б.

Эндоскопиялық емшараларға арналған жабдық

Сонымен қатар, эндоскоптарды өңдеуде эндоскопиялық кабинеттердің техникалық жабдықталуы үлкен рөл атқарады.

Эндоскопиялық зерттеулер жүргізуге арналған бөлмелерде эндоскоптарды өңдеуге арналған жеке бөлме болуы тиіс.


Бұл аталған бөлмеде өңдеудің толық циклі үшін жабдықтар: жуу-дезинфекциялау машиналары (ЖДМ), эндоскоптарды кептіруге және сақтауға арналған шкафтар, сондай-ақ эндоскоптар мен құрал-саймандарды кабинеттер арасында, бөлімше дәліздері бойынша тасымалдауға арналған науалар және қажет болған жағдайда арбалар орналастырылуы тиіс.
Бөлмелердің ауасы мен үстіңгі беттерін дезинфекциялауға арналған жабдық

Бөлмелердің ауасы мен үстіңгі беттерін дезинфекциялауға арналған жабдық төмендегі мақсаттарда қолданылады:
  • тиімділігі 99,99% және одан да көп осы объектілерде дезинфекциялық іс-шараларды жүргізу
  • технологиялық үзілістерде аз уақыт аралығында дезинфекциялық іс-шаралар жүргізу
  • өңез және ашытқы саңырауқұлақтарынан қорғауды қоса алғанда, өндірілетін өнімнің және өндірістік бөлме іштерінің микробиологиялық тазалығын қамтамасыз ету



  • өнім сақтау мерзімін ұлғайту
  • өндіріс барысындағы шығындар мен сатып алушылардан қайтаруға байланысты қаржылық шығындарды азайту
  • жұмыс істейтін қызметкерді бактериялар мен вирустардан жеке және ұжымдық қорғау
  • өнім сапасы мен қауіпсіздігін жоғары деңгейде және қызметкерлердің денсаулығына қамқорлық жасайтын ұйым ретінде өндірушінің имиджін арттыру